1 Fidan 1 Kitap 1 Çay

Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı:"Kitaplar çok büyük bir hazine vadediyor. Bize düşen de bu hazineden yararlanmayı bilmektir."

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve BBY Yaşam Boyu Öğrenme Topluluğu tarafından, 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında"1 Fidan 1 Kitap 1 Çay"etkinliği gerçekleştirildi.

Uluyazı Kampüsü’nde düzenlenen okuma etkinliğinde, birçok öğrenci ve akademisyen ikram edilen çayların eşliğinde kitaplarını okudu. Okunan kitaplar, Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı tarafından etkinliğe katılan öğrencilere hediye edildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Ayrancı konuşmasında, kitap okumanın ruhun reenkarnasyonu olduğunu ifade ederek “Hayatınızda belki bir kahraman olamazsınız ya da ezilmiş biri olamazsınız, bir kumandan da belki olamazsınız ama okurken roman içerisinde o ruhu olduğu gibi yaşayabilirsiniz.” dedi.

Dünyaca ünlü yazarların kaleme aldığı eserlerde yer alan karakterlerden örnekler vererek konuşmasına devam eden Ayrancı, Cemil Meriç’in oğluna ithafken söylemiş olduğu “Ona bir hazine bıraktım fakat o bu hazinenin kapısını aralayamadı.” sözünü hatırlatarak “Kitaplar çok büyük bir hazine vadediyor. Bize düşen de bu hazineden yararlanmayı bilmektir.“ dedi.

Gerçekleştirilen okuma etkinliğine özellikle katılmak istediğinin altını çizen Rektör Ayrancı “Böyle bir günde sizlere de katıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ediyor, iyi okumalar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Okuma etkinliğinin ardından fidan dikimi gerçekleştirilmesi ile etkinlik sona erdi.